top of page

Massage technieken


Klassieke massage

Deze massage is voornamelijk gericht op het masseren van de spieren, gewrichten en pezen. Het stimuleert de bloedsomloop. Tevens bevordert het de opname van voedingsstoffen en het versnelt de afvoer van afvalstoffen. Het kalmeert het centraal zenuwstelsel en versterkt het immuunsysteem. Histamine wordt door massage in de huid losgelaten wat voor pijnvermindering zorgt. Het laat je bewust worden van eventuele spanning en van wat ontspanning voor je kan betekenen. Dit is een lichaamsmassage van nek, schouders, rug, borst, bekken, armen, benen of voeten.

Energetische massage

Is een massage die gericht is op het voelen van de energie in je lichaam. Soms stagneert deze energie door bijvoorbeeld een emotie. Deze massage stimuleert het weer vrij kunnen stromen van de energie. Ook is hierbij speciale aandacht voor de ademhaling. De adem wordt gezien als de verbindende factor tussen lichaam en geest.

Chakramassage

Chakra’s worden gezien als energiecentra in je lichaam. Het zijn er zeven. Levensenergie stroomt door deze chakra’s. De verschillende chakra’s staan in verbinding met specifieke lichaamdelen en functies maar ook met emotionele en mentale aspecten van jou. Door deze massage kom je in contact met de verschillende chakra’s en hun specifieke betekenis.

Holistic pulsing

De basis van holistic pulsing bestaat uit ritmische beweging. Het lichaam wordt door mij in een 'pulsbeweging' gebracht waardoor er een golvende beweging ontstaat. Het is een zachte therapievorm met een grote dieptewerking. Het zorgt voor diepe ontspanning en werkt rechtstreeks op blokkades in het lichaam. Bij deze behandeling lig je aangekleed op de massagetafel. Ook voor kinderen kan deze massagevorm erg aangenaam zijn. ( B.v bij groeipijnen)

Voetreflexologie

De voeten weerspiegelen wat zich in het lichaam afspeelt. Wat er bewust of onbewust gebeurt, is terug te vinden op de voeten. Uitgaande van de holistische visie wordt de fysieke projectie (gevoelige plekken) gezien als een projectie van alle andere niveaus (mentaal, emotioneel, sociaal, spiritueel).

Ontspanningsmassage

Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam.

Stoelmassage

Stoelmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel die wordt meegebracht door de masseuse of masseur. Er komt geen olie aan te pas. Het is erg laagdrempelig omdat de massage over de kleren heen gegeven wordt. Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen, waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt. Het lichaam komt daardoor weer goed in balans. Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. Het wordt daarom ook wel ingezet als massage bij bedrijven, omdat de werksfeer en prestaties erdoor kunnen verbeteren.

Dorn therapie

Dorn therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging. Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekken scheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn, verdwijnen.

Reiki

Reiki is een Japans woord, dat de energie (Ki) aanduidt die alle leven in stand houdt. Het is de benaming voor een alternatieve geneeswijze waarbij via handoplegging universele levensenergie wordt overgebracht van de therapeut naar de patient. Deze energie herstelt de harmonie in het lichaam en versnelt het natuurlijk genezingsproces

Polariteitsmassage

Polariteitsmassage is een techniek die een disbalans, wat kan ontstaan door psychische, emotionele of geestelijke spanningen die zich uiten in het lichaam, weer in balans en ontspanning brengt. 

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de spieren en de huid. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er zich op het lichamelijk zones bevinden die in verbinding staan met organen en andere lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones wordt het corresponderende orgaan en of lichaamsdeel ook gestimuleerd.

Focussen

Bij de verschillende massagevormen wordt deze techniek van vragen stellen toegepast om de aandacht te richten op het lichamelijk ervaren van gedachten en emoties. Hierdoor ontstaat inzicht in en begrip voor het gevoel wat vaak eerst nog niet goed te duiden was. Het kan tijdens een massage of gesprek worden toegepast.

Triggerpointmassage

Meestal kun je precies vertellen waar je een sterk gelokaliseerd pijnpunt voelt. Met intensieve druk wordt de kern van de gevoelige plek behandeld. Het wordt begeleid door verdiepings- en /of ervaringsvragen waardoor de onderliggende betekenis van dit lichaamssignaal duidelijk voor je kan worden. Triggerpoint massage wordt vaak gecombineerd met andere massages.

Acupressuur Massage


Acupressuur is een techniek die gerelateerd is aan acupunctuur, waarmee de energieën van het lichaam geregeld worden door het manipuleren van punten op het lichaam. Dit heeft effect op de emoties, spanning en fysieke condities. Wordt ook toegepast bij de voetreflexologie en stoelmassage .

Wervelkolom/Breuss massage

Breuss massage richt zich op de gehele wervelkolom met name de tussenwervelschijven.

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. De Breuss Massage is een hele rustige therapeutische rugmassage, die psychische en lichamelijke blokkades goed kan oplossen. Veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias, ischialgie en een chronische hernia zijn met deze methode ongevaarlijk en goed te behandelen. Voor acute ischialgie is dit zelfs de enige manier om te behandelen!!

Massage bij kanker​ 


Ontspant het lichaam, ondersteunt het herstel

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Zowel het lichaam als hoofd hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het vertrouwen in je lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker het kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst ,eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Ook in ziekenhuizen wordt massage als complementaire ondersteuning bij kanker steeds vaker ingezet.


bottom of page